گزارش یونیسف از تحریمهایی که کودکان افغانستان را هدف قرار دادهاند
مسئولان صندوق یونیسف با اشاره به وضعیت بحرانی در افغانستان و تحریمهایی که غالبا از سوی کشورهای غربی علیه این کشور اعمال شده تصریح کردند نباید کودکان افغان را گروگان مسائل سیاسی گرفت.
«کاترین راسل» رئیس اجرایی یونیسف در پایان دیدار 3 روزه خود از افغانستان در بیانیهای اعلام کرد که چند دهه جنگ، خشکسالی ویرانگر، اقتصاد درحال فروپاشی و تاثیر تحریمهای بینالمللی صدمات جبرانناپذیری را به کودکان افغانستان وارد کرده است. وی با بیان اینکه آنچه در افغانستان دیدم نگرانکننده است، اظهار داشت: «در یک بیمارستان در قندهار، نوزادان لاغر دو نفره روی تخت خوابیده بودند و آنقدر ضعیف که در موارد سوءتغذیه حاد شدید، حتی نمیتوانستندگریه کنند.» درادامه این بیانیه آمده که همه چیز درحال بدتر شدن است و براساس پیشبینیهای در سال 2022، بیش از یک میلیون کودک به سوء تغذیه حاد شدید مبتلا خواهند شد که نیاز به درمان دارند. به گزارش تسنیم، این بیانیه افزود: «همچنان نزدیک به
13 میلیون کودک به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند، بیماریهای مانند سرخک و اسهال حاد در حال گسترش است و 97 درصد از تمام خانوادههای افغان ممکن است در چند ماه زیر خط فقر زندگی کنند.» راسل همچنین تاکید کرد که کودکان افغانستان را نمیتوان گروگان سیاست گرفت و تصمیمات و اقدامات انجام شده امروز تعیین میکند که آیا این کودکان زنده خواهند ماند یا میمیرند. وی از مقامات طالبان نیز خواست تا به وعدههای خویش در مورد حقوق زنان و کودکان عمل کنند و به همه دختران اجازه دهند به مدرسه بروند و همه زنان به سرکار بازگردند. رئیساجرایی یونیسف همچنین از طالبان درخواست کرد تا امنیت کارمندان واکسیناسیون فلج اطفال را تضمین کنند. در ادامه این بیانیه آمده است که زمان از اهمیت بالایی برخوردار است و هرچه بیشتر منتظر بمانیم اوضاع برای کودکان افغانستان بدتر خواهد شد.